BIJELA BOJA TRENDOVI INSPIRACIJE | 2022-06-13 15:40:33

Sve nijanse bijele

Bijela je najčešća fasadna boja na modernim zagradama. Nije iznenađujuće da neutralne boje simboliziraju savršeni balans te unose osjećaj reda i skladnosti u prostor.

Bijela reflektira najviše sunčeve svijetlosti od svih boja. Smanjuje temperaturu u zgradama i gradovima, a to je jedan od razloga zašto u toplim zemljama ima toliko zgrada u bijeloj boji. Ceresit nudi 6 nijansi bijele boje u svojoj paleti Colors of Nature. U nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta kako ih upotrijebiti na fasadi.

Bijela nijanse za fasade

Upotreba bijele boje na fasadi zgrade, optički povećava njenu masu što je čini idealnom za manje zgrade. Štoviše, to je bezvremenska boja i nikada neće izaći iz mode. Ako namjeravati obojati zgradu u dvije boje, bolje je izabrati tamniju nijansu za donji dio a bijelu za gornji dio fasade. Na taj način, zgrada će izgledati veće i svijetlije.  Svijetla boja će biti vrlo dobro rješenje za zgrade jasne, složene i razrađene forme. Korištenje blještavih boja pridonijelo bi dojmu haosa i nereda, dok će bijela prvenstveno naglasiti čvrstoću. Bijele nijanse idealne su za zgrade u prirodnom okruženju jer dobro naglašavaju zelenilo.