TRENDOVI BOJE INSIPIRACIJE HARMONIJA | 2022-06-13 15:28:13

Harmonija i balans – boja 2022

U životu težimo ka harmoniji i balansu. Primjenjujemo ih na naše vrijednosti, porodicu, posao, prehranu kao i arhitekturu te uređenje interijera. Sve to se savršeno može predstaviti sa ZANZIBAR 6, bojom 2022 iz palete Harmonija i Balans.

Ideja održivosti u arhitekturi je osnovni dio održive izgradnje. Njihovi glavni ciljevi su orijentisani prema društvenim potrebama, tržišnoj konkurenciji i pozitivnom utjecaju na okolinu. Ideali Harmonije i Balansa su također dio Ceresit palete boje, iz koje su izabrane boje 2022.

Boja 2022. pod povećalom

ZANZIBAR 6 je svestrana, neutralna boja koja se može koristiti skoro bilo gdje i bilo kada. Odgovara bilo kojem arhitektonskom stilu i može se uspješno kombinovati s većinom drugih boja u paleti Ceresit. Služit će kao savršena pozadina ili nadopuniti sve građevinske materijale namijenjene fasadama, kao što su cigla, drvo ili lim. A ovo je samo početak njenih prednosti!

Elegantne kombinacije

ZANZIBAR 6 je bezvremenska boja koja pristaje svim stilovima. Pristajat će savremenoj, modernoj, minimalističkoj arhitekturi kao i klasičnim, tradicionalnim zgradama. Izvrstan je izbor kako za novoizgrađene objekte tako i za osvježenje fasada, starih zgrada. Također se dobro uklapa u aranžmane koji su bliski prirodi, poput skandinavskog stila. Boja 2022. je svijetla i nježna, te stoga odgovara gotovo svim ostalim bojama iz Haramonija & Balans palete. Može se koristiti kao pozadina za hrabre, jake i kontrastne boje kao što je ASTURIA 5, ili se istaknuti dubljim, tamnijim ili zasićenijim nijansama kao što je COLORADO 6.

Tehničke karakteristike

Boja 2022. ima dobra tehnička svojstva. HBW vrijednost refleksije svjetla (LRV), koja pokazuje koliki postotak sunčevih zraka se reflektira na površina, iznosi čak 75% za ZANZIBAR 6.

Jednako važan pokazatelj je i TSR, koji označava refleksiju ukupne sunčeve energije, odnosno količinu sunčevog zračenja (odnosi se na svjetlosne valove u ultraljubičastom, vidljivom svijetlu i infracrvenom rasponu). U ovom slučaju, iznosi 72%. Vrijedi zapamtiti, da kako bi se osigurala dugotrajnost fasade i spriječilo prekomjerno zagrijavanje površine, preporučujemo žbuke i boje s HBW≥20 i TSR ≥ 20. Saznajte više na BOOST Boja.

 

Otkrijte odgovarajuće boje.

 

TAKOĐER PROČITAJTE
1/1

Trendovi u arhitekturi 2022

Prethodna vremena su nas podsjetila da na izvjesnu promjenu. Ona se odnosi na mnoge aspekte života, a jedan od njih su razvojni trendovi u arhitekturi. Na šta ćemo se fokusirati ove godine?

PROČITAJ VIŠE

Japandi - otkrijte svoj zen

To je savršen duo stilova: dobro poznati skandinavski hygge i wabi-sabi je još jedan izraz za japansku harmoniju. Japandi je više od dizajna. To je životni stil, usmjeren na prepoznavanje ljepote minimalizma i jednostavnosti, kao i na odbacivanje stvari koje nisu neophodne za kvalitetu života.

PROČITAJ VIŠE